Kinamedia nyhetsbrev
Kinamedia: Nya kalla kriget
Kinas stöd för Ryssland, det globala propagandakriget och nya tullar på kinesiska elbilar
0:00
-36:54

Kinas stöd för Ryssland, det globala propagandakriget och nya tullar på kinesiska elbilar

Kinamedia: Nya kalla kriget, podcast #1

Kinamedia: Nya kalla kriget är en nyhetspodd om den geopolitiska konflikten mellan världens demokratiska och auktoritära länder. Trots att Kina här spelar en ledande roll, så hamnar landet ofta i skymundan i svenska medier.

I veckans avsnitt pratar Kinamedias redaktör med författaren och journalisten Martin Gelin om:

  • Hur den demokratiska världens tålamod med Kinas stöd för den ryska militären börjar tryta, vilket märks av uttalanden från framför allt G7 i helgen och Ukrainas president Volodomyr Zelensky tidigare denna månad.

  • Kinas nyckelroll i det globala informationskriget, då landet spenderar minst fem gånger så mycket som Ryssland på global propaganda och desinformation.

  • EU och USA:s nya tullar på kinesiska elbilar och det pågående handelskriget mellan Kina och väst.

Kinamedia: Nya kalla kriget produceras av Jon Thunqvist som även gör Japanpodden. Överväg gärna en prenumeration på Kinamedia nyhetsbrev för att stödja denna podcast.

Relevanta länkar till detta avsnitt:

Kinamedia om G7:s uttalanden om Kina: https://kinamedia.se/2024/06/19/g7-och-nato-hojer-tonen-mot-kinas-stod-for-ryssland/

Martins reportage om Kina och propaganda: https://www.dn.se/kultur/martin-gelin-sa-fick-diktaturerna-overtaget-i-propagandakriget/

Jojje om ökade subventioner för Kinas tillverkningssektor: https://timbro.se/smedjan/subventionspolitik-ar-kinas-plan-for-tillvaxt/

Maila gärna feedback eller tips till podcast@kinamedia.se.

0 Comments
Kinamedia nyhetsbrev
Kinamedia: Nya kalla kriget
Podcast av Kinamedia med fokus på det nya kalla kriget mellan världens auktoritära och demokratiska länder, och hur Kinas växande globala inflytande påverkar oss i väst.
Podden leds av Kinamedias redaktör Jojje Olsson. Främsta bisittare är Martin Gelin, författare och Dagens nyheters långtida USA-korrespondent.
Podden publiceras varje vecka, och produceras av Jon Thunqvist som även gör Japanpodden.